Peders bageopskrifter

Antal:

Ingredienser
Sukkerbrødsbunde (4-5 stk.)

 

Dej:

4 æg, delte,

150 g melis,

2 spsk. koldt vand,

100 g hvedemel,

½ tsk. bagepulver.


 

Tærte

Beskrivelse

Pisket dej:

Æggehviderne piskes meget stive. 1-2 spsk. sukker piskes i.

Æggeblommerne piskes skummende med vandet. Resten af sukkeret drysses i, og man pisker til æggeblommemassen er tyk, lysegul og sej.

Æggehviderne foldes i. Mel og bagepulver sigtes sammen et par gange og blandes i med let hånd. En springform smøres i bunden med smør. Når dette er stift, drysses et fint lag mel over. Dejen fyldes i og trækkes op ad siden på formen. Denne sættes i forvarmet ovn ved 200°. Bagetid: 40 min. Kagen prøves efter med en træpind. Når den er bagt, stilles formen til afkøling på en rist med bunden i vejret. Når den er næsten kold, løsnes kagen med en kniv langs formens ramme, den spændes af. Bunden fjernes. Kagen flækkes,