Peder' madopskrifter

Antal:

Ingredienser

 

 

2 æggehvider

125 g sukker (11/2 dl)

 

Endvidere:

20 g flormelis (2 spsk.)

 

Italiensk marengs

Beskrivelse

Arbejdstid: 20 minutter

Kogetid: 2-3 minutter

 

1. Pisk æggehviderne næsten stive, tilsæt 1 tsk. sukker og pisk dem meget stive.

 

2. Kom resten af sukkeret i en tykbundet gryde. Tilsæt 3 spsk. vand og bring langsomt sukkerblandingen i kog. Lad blandingen koge ved svag varme, til den kan bestå kugleprøven: en teske af blandingen i koldt vand skal danne en kugle.

 

3. Pisk sukkerlagen i en tynd stråle i marengsmassen. Pisk hele tiden kraftigt. Fortsæt med at piske, til blandingen er helt kold.

 

4. Kom marengsmassen i en sprøjtepose og dæk fx is eller en frugttærte med små toppe. Drys med flormelis lige inden bagningen. Bag marengsen under grillelementet 2-3 minutter, til marengsen er gylden.

 

Tips:

Denne marengsmasse er specielt egnet i sorbeter. Marengsmassen kan også bruges til almindelige marengs.

Sæt den i små toppe på bagepapir og bag ved svag varme (120gr) 45 minutter.

Antal:

Ingredienser

 

(Gingernuts)

 

BAGVÆRK

 

250 g hvedemel (ca. 41/2 dl)

125 g smør

200 g farm (31/3 dl)

1 spsk. stødt ingefær

1 tsk. stødte nelliker

½ tsk. natron

1/2 tsk. salt

1 æg

 

Ingefærkager

Beskrivelse

Arbejdstid: 35 minutter

Bagetid: ca. 12 minutter

Mængde: ca. 70 stk.

 

1. Sæt ovnen på 1800. Hak smørret i melet og smuldr det med fingrene til en grynet masse.

 

2. Bland farin, ingefær, nelliker, natron og salt i.

 

3. Pisk ægget let sammen, kom det i dejen og ælt den til en ensartet masse.

 

4. Tril dejen i fingertykke pølser. Skær dem i små stykker og tril dem til valnøddestore kugler.

 

5. Sæt kuglerne på en smurt meldrysset bageplade eller på en bageplade beklædt med bagepapir, og tryk kagerne let flade. De må ikke sættes for tæt, de flyder ud.

 

6. Bag kagerne på næstøverste rille i ovnen ca. 12 minutter ved 180°. Lad kagerne afkøle på en bagerist.

 

Tips:

Lad kagerne blive helt kolde, før de kommes i en kagedåse, uden papir, med tætsluttende låg, ellers bliver de bløde.

Kan fryses.

Holdbarhed: 3-4 måneder.