Peders bageopskrifter

Antal:

Ingredienser


Bagværk

 

 

(Ca. 50 stk.)

250 gr. mel,

175 gr. smør,
150 gr. sukker

½ tsk. Hjortetaksalt,

1 æg,

2 spsk. Syltet hakket ingefær uden væske-
 eller 1½ tsk. stødt ingefær,


Pynt:

100 gr. overtrækschokolade.





Ingefærkager med chokolade

Beskrivelse

Smuld  smørret i melet og tilsæt sukker, hjortetaksalt, æg og den hakkede eller stødt ingefær. Ælt dejen og tril den til fingertykke pølser. Skær dem derefter i snitter på skrå og tryk dem flade med en gaffel.


Læg kagerne på en bageplade, men beregn lidt afstand, da de flyder lidt ud under bagningen. 

Bages i ca. 7-8 minutter, ved 200 grader.


Chokoladen smeltes i vandbad og sprøjtes i tynde stråler ud over kagerne.

Dette gøres lettest ved at dyppe en gaffel i chokoladen og føre den over kagerne i siksak-bevægelse.