Peders bageopskrifter

Antal:

Ingredienser
Her er lidt seje peberkager, der skal flækkes og nydes med smør. Dejen er så nem at lavet, det hele samles i en kasserolle elle lille gryde.

Bagværk

(Ca. 20 stk. - se billedet)

I en 2-liters gryde kommer du 11/2 dl lys sirup
100 gr. mørkt puddersukker
75 gr. smør
2 toptskf. kanel
2 strøgne tskf. nelliker
1 strøget tskf. ingefær.
Dette varmes og afsvaler, hvorefter der tilsættes
2 æg. gerne små æg
1 1/2 strøget tsk. hjortetaksalt
1/2 dl. cremefraiche (18%)
Ca. 300 gr. mel. 



Dortes kasserolle-peberkage

Beskrivelse
Kom melet i lidt efter efter lidt, mens du rører rundt.
Dejen skal være blød, den skal ikke ud på bordet, men blot sættes med to dessertskeer på en smurt plade.
Bager midt i ovnen ved 225 grader i 11 - 12 minutter.
Afsvaler et øjeblik på pladen Eller på en rist.
Opbevares i en dåse under tætsluttende låg, så de kan forblive lidt seje. Smager skønt flækkede med smør.