Peders bageopskrifter

Antal:

Ingredienser

Bagværk

4 æggeblommer,
200 gr. lys farin (pudesukker),
125 gr. honning,
3 tsk. kanel,
2 tsk. nelliker,
3/4 tsk. ingefær,
2-3 spsk. hakket syltet appelsinskal,
250 gr. mel,
½ strøget tsk. hjortetaksalt,
4 stiftspiskede hvide.



Elisabeths honningkage

Beskrivelse
Æggeblommerne piskes godt med sukker, heri blandes krydderierne og honningen, derefter mel med hjortetaksalt og til sidst de stiftpieskede hvider, der vendes let i dejen.

Fyldes i velsmurt, rasp-strøget form (1½liter) og bager på risten på nederste rille ved 175-190 grader i ca. 1 time. Prøv med en tandstikker, om kagen er bagt.
Afsvaler lidt i formen og vendes ud på en bagerist og afsvaler. Husk: Stik altid i en formkage med en træpind, her vil evt. ubagt dej hængefast. 
På en strikkepind, der bliver varm, glider dejen af.

Antal:

Ingredienser


     

Bagværk


(Se billedet)

 

Fyld:

100 g. abrikoser,

1 dl  kirsebærvin,

50 g. hasselnøddekerner,

40 g. pyntebær.


Dej:

250 g. smør,

175 g. sukker,

4 æg,

300 g. mel,

1 tsk. Bagepulver.


 


ENGELSK FRUGTKAGE

Beskrivelse

Hak abrikoserne og udblød dem i kirsebærvinen. Hak nøddekerner og pyntebær.

Rør smør og sukker godt. Rør æggene i et ad gangen. Skiller dejen, kan du røre et par spsk. Mel i. Bland mel og bagepulver og vend det i dejen sammen med fyldet. Kom dejen i en smurt form 1½ - 2 l) og bag kagen ca. 1 time ved 175 grader på ovnens midterrille og afkøl den på en bagerist. På billedet er kagen pyntet med glasur rørt af flormelis og lidt kirsebærvin.


I denne frugtkage kan du variere efter din egen smag. Der skal bruges 3 – 4 dl fyld, og du kan f.eks. også bruge figner, daler, sukat eller syltet appelsinskal.

Frugtkagen er en af de kager, der smager bedst, hvis den får lov at trække et par dage efter bagningen.