Peders bageopskrifter

Antal:

Ingredienser

 

 

Bagværk

 

(Ca. 40 stk. Se billedet)

 

100 g. smør,

150 g. mel,

50 g. sukker,

½ æg.

 Abrikosmarmelade, mandelflager.


 

 

ABRIKOSSMÅKAGER

Beskrivelse

Smuldr smørret i melet. Tilsæt sukker og æg og ælt dejen let sammen. Tril dejen til en pølse og skær i 40 stykker. 

Tril stykkerne i små kugler og lav en fordybning i midten af hver. Kom en lille klat abrikosmarmelade og et par mandelflager i hver kage. Bag dem 5-6 minutter, ved 200 grader på midterste rille.

Antal:

Ingredienser

 

Bagværk


100 g. hasselnøddekerner,

3 æg,

200 g. sukker,

Reven skal af 1 appelsin,

2 spsk. Mel,

Saft af 2 appelsiner,

Flødeskum.


 

 

Appelsinnøddetærte

Beskrivelse

Hak nødekernerne fint, evt. i blender. Del æggene i blommer og hvider.

Pisk æggeblommer og sukker godt. Bland nødder, appelsinskal og mel i de  piskede æg.

Kom dejen i en meget velsmurt springform, eller beklæd formen med bagepapir.

Bag kagen 50-55 minutter, på nederste rille ved 200 grader. Afkøl kagen på en bagerist og dryp den med appelsinsaft.

Pynt kagen med flødeskum eller server det til.

Antal:

Ingredienser

 

Bagværk


(Se billedet)

 

200 g. smør,

150 g. sukker,

4 æg,

50 g. hakket chokolade,

1 pose orangeskaller (40 g.),

1 dl  friskpresset appelsinsaft,

225 g. mel,

1 tsk. Bagepulver.


Glasur:

1½ dl flormelis,

Appelsinsaft.


 

 

Appelsinchokoladekage

Beskrivelse

Rør smør og sukker godt. Rør æggene i et ad gangen.

Når dejen begynder at skille pga. af æggene, kan du røre 2-3 spsk. Af melet i.

Rør hakket chokolade og orangeskaller i. Bland mel og bagepulver og vend det i dejen sammen med appelsinsaften.

Kom dejen i en smurt form (ca. 2½ l). Bag kagen ca. 1 time ved 170 grader på nederste ovnrille. 
Afkøl kagen på en bagerist.

Rør flormelis med 1-1½ spsk. Appelsinsaft og pynt kagen med glasur.