Peders bageopskrifter

Antal:

Ingredienser

 

 

Bagværk

 

(Ca. 60 stk.)

300 g mel,

2 tsk. stødt kardemomme,

11/2 tsk. bagepulver,

40 g hakket hasselnøddekerner,

150 g sukker,

150 g smør,

1 æg,

1/4 dl piskefløde.

 

Kardemommekage

Beskrivelse

Bland melet med kardemomme og bagepulver, hakkede nødder og sukker.

Kom det bløde smør i og ælt, til det er godt blandet. Saml dejen med ægget, der er slået sammen med fløden. Lad dejen hvile et køligt sted Ca. 40 min.

 

Rul dejen ud på et melet bord til ca. 2 mm i tykkelsen. Stik kagerne ud med en bølget udstiksform. Læg dem på en bageplade og bag dem på midterste ovnrille ved 200gr i 6-8 min., til de er gyldne.

Antal:

Ingredienser


Bagværk


Ca. 60 stk.)

3 æg, 
250 g sukker, 
reven citronskal af 1 citron, 
200 g smør, 
100 g skoldede afdryppede korender, 
250 g mel. 

Pynt: 
50 g mørk overtrækschokolade-knapper.


Korendekager med chokolade

Beskrivelse
Pisk æg og sukker til en let og luftig masse. 
Tilsæt citronskal og smeltet afkølet smør. Kom korenderne i og vend melet i til slut.

Læg bagepapir på en bageplade og bred dejen ud til et jævnt lag med en paletkniv. 
Dejen skal være så tynd som muligt uden at blive hullet. Der bliver c. 2 plader af portionen.

Bag kagerne på midterste ovnrille ved 190gr i 6-8 min. 
Lad den færdig kage stå et øjeblik inden den skæres ler på skrå, Ca. 2 cm i bredden. Skær derefter snitter på ca. 6 cm's længde. Lad kagerne blive kolde.
Smelt chokoladen over vandbad i en lille skål. Pynt kagerne med chokolade ved hjælp af en lille ske - chokoladen slås ned over kagerne.

Antal:

Ingredienser


Bagværk


(Ca. 80 stk.)

3 æg, 
250 g sukker, 
250 g mel, 
100 g finthakkede mandler, 
100 g pomeransskal, 
2 tsk. stødt kanel, 
1 strøget tsk. allehånde, 
1 knsp. natron.

Pynt: 
50 g mørke overtrækschokolade-knapper (Odense).


Krydderikager med mandler

Beskrivelse
Æg og sukker røres til en luftig masse. Bland mandler, pomeransskal og krydderier godt med melet og vend det i sammen med natron, der er rørt ud i 1 spsk. vand. Rør kun til det hele er forenet.
Sæt dejen på en bageplade med en teske. Kagerne løber ud til dobbelt størrelse, så der skal være god afstand.
Bag dem på midterste rille ved 190 i Ca. 8 minutter.
Smelt chokoladeknapperne efter anvisningen på posen.
Læg de kolde kager tæt sammen på et stykke bagepapir og pynt dem ved at "slå" chokoladen på ved hjælp af en lille gaffel. Lad chokoladen stivne.

Antal:

Ingredienser


Bagværk

 

 

(Ca. 50 stk.)

 

150 gr. smør,

125 gr. sukker,

2 æg,

150 gr. mel,

100 gr. korender,

5 spsk. Perlesukker.


Korendekage

Beskrivelse

Smør og sukker røres sammen til en creme. 

Æggeblommerne og det sigtede mel tilsættes og røres godt sammen.


Æggehviderne piskes helt stive og blandes i dejen. 

Smør dejen tyndt ud på en smurt bageplade og drys med en smule mel, perlesukker og korender. 

Bages i ca. 12 minutter ved 200 grader.

Tag derefter kagen ud af ovnen og skær den straks i skrå snitter, som derefter sættes til afkøling.

Antal:

Ingredienser



Bagværk

 

 

(Ca. 50 stk.)

 

3 æggehvider,

250 gr. flormelis,

2 tsk. Kanel,

500 gr. findmalede mandler (ikke smuttede).


 


Kanelstjerner

Beskrivelse

Æggehviderne piskes stive og flormelis piskes heri. 
Ca. 10 spsk. Af marengsmassen stilles til side til pensling.

Kanel og mandler blandes i æggemassen. Massen rulles ud mellem klar film og stikkes ud med en stjerneform. Stjernerne pensles med resten af marengsmassen og bages 10-15 minutter ved 150 grader.

Antal:

Ingredienser


Bagværk

 

 

(Ca.60 stk.)

 

6 æggehvider,

500 gr. sukker,

375 gr. kokosmel,



 


KOKOSMAKRONER

Beskrivelse

Det hele blandes i en gryde, hvor det skal ristes over svag varme i ca. 5 minutter.

Dejen afkøles lidt og sættes derefter på en smurt bageplade med 2 teskeer i små toppe. 
Bages ved 225 grader i 5-7 minutter.

Makronerne skal være lysebrune og bløde og saftige indeni.

Antal:

Ingredienser


Bagværk

 

 

(Ca. 60 stk.)

 

250 gr. mel,

80 gr. sukker,

¼ dl fløde,

2 æg,

1 knivspids hjortetaksalt,

Reven skal af 1 citron,

60 gr. smør,

Palmin til kogning.


Klejner

Beskrivelse

Ingredienserne røres sammen og æltes til en dej, som derpå skal hvile i 30 minutter, på et koldt sted. Dejen rulles derefter tyndt ud og skæres i form med en klejnespore. Lav et få cm langt snit i midten af hver og vrid klejnerne i form.


Palminen varmes op, (er varm nok, når den syder om en tændstik uden svovl) og klejnerne koges, til de er lysebrune.

Derefter lægges de på fedtsugende papir.

Antal:

Ingredienser


Bagværk

 

 

(Ca. 60 stk.)

 

25 gr. kakao,

250 gr. flormelis,

1 tsk. Vand,

1 æggehvide.



Kattehaler

Beskrivelse

Dejen æltes sammen og rulles tyndt ud på et tørt bord. 
De hæver meget! Skæres ud i rektangulære stænger og sættes på en bageplade.

Bages ved 175 grader i ca. 10 minutter.

Dejen virker ret tør - det skal den være!

Antal:

Ingredienser

Bagværk

3 æg,
250 gr. sukker,
250 gr. kokosmel,
1 tsk. mel. Evt. smeltede chokoladeknapper:


Kokosmakroner

Beskrivelse
Dejen er så enkel: Du rører - ikke pisker
- de hele æg med sukker, heri kommes 
kokosmel og hvedemel, og det hele røres sammen.
Dejen skal være så fast, at den kan stå på en smurt plade som toppe, de sætter på med teskeer.
Flyder de lidt ud, rører du mere kokosmel i dejen.
Kagerne bager på nederste rille ved 200 grader i 10 minutter, til de er gyldne og tørre.
De tages straks fra pladen, afsvaler på en rist,
og har du lyst, kan du, når kagerne er kolde,
sænke dem med to gafler i de smeltede chokoladeknapper, eller pensle underdelen af kagerne med chokoladen.

Antal:

Ingredienser
En fin kage, der passer til kaffe, te eller evt. 
som dessert.


Bagværk

(Se billedet)

2 æg,
150 gr. sukker,
75 gr. mel,
100 gr. smeltet smør (ingen bagepulver).
Mandel - og nøddeglasur:
50 gr. mandler,
50 gr. nøddekerner,
75 gr. smør,
75 gr. sukker,
1 spsk. mælk,
1 spsk. mel.


Kaffekage fra Skovridergården

Beskrivelse
Til dejen piskes æggene til tykt skum, heri blandes - evt. sigtes - melet, og der røres forsigtigt rundt, 
inden det smeltede og helt afsvalede smør blandes i.
Dejen kommes i en velsmurt rund form (ca. 22 cm i diameter) drysset med rasp. Bager på risten på nederste rille ved 200 grader i ca. 25 minutter.
Imens er glasuren parat:
Mandlerne smuttes, aftørres og skæres i fliser, nødekernerne blandes med mandlerne, og begge dele ristes i ovnen på en plade eller i et ildfast fad.
Nødekernerne gnides i fingrene, så skallerne falder fra, og de hakkes groft. I en tykbundet gryde blander du mandler, nødder, smør, sukker, mælk og mel, og dette røres godt sammen, koger op og fordeles over kagen, der stadig står i ovnen på risten. Kagen bager nu færdig på mellemste rille i 10 minutter., til glasuren er gyldenbrun.

Antal:

Ingredienser
Korendekager kan bages efter mange opskrifter, mest almindelige er nok korendekager, der bages i en bradepande og skæres ud i snitter, men disse her er efter en meget gammel opskrift, som en kaptajn har haft med hjem fra de Vestindiske Øer:

Bagværk

(Ca. 80 stk. - se billedet) 

250 gr. smør,
375 gr. sigtet florsukker,
6 æg,
2 tsk, vanillesukker eller ægte vanillekorn,
250 gr. mel,
1 dl. korender.
Romglasur: 200 gr. sigtet florsukker,
2 spsk. rom.


Kaptajnens korendekager

Beskrivelse
Smør og sigtet florsukker røres godt sammen, gerne med el-pisker, og heri piskes æggene godt, kom et i ad gangen.
Til sidst røres med en ske mel, vanillesukker eller vanillekorn og korender i.
Dejen sættes med to teskeer ud på en smurt plade som små klatter, der flyder noget ud og bager på nederst rille ved Ca. 200 grader i 12 minutter, til de får farve. 

Afsvaler på en bagerist. Kagerne er fine at opbevare i en kagedåsse, men bliver helt rigtige, hvis de før serveringen smøres med romglasuren: hertil røres rom og florsukker sammen, og glasuren stivner, inden kagerne skal nydes, 
ca. 15 minutter efter.

Held og lykke, med det

Antal:

Ingredienser
Det er altid morsomt at bage lidt nyt - som nu disse herlige kager, måske ikke typiske julekager, men nye, meget delikate kager, i kan nyde hele året:


Bagværk

(Ca. 40 stk. - se billedet)

50 gr. smør
1 1/4 dl. piskefløde
150 gr. sukker (melis)
200 gr. mandler
100 gr. syltet appelsinskal
6 hakkede cocktailbær
knap 50 gr. mel.

Pynt: 
150 gr. chokoladeknapper.


Konsulens florentiner med chokolade

Beskrivelse
I en tykbundet lille gryde kommer du smør, piskefløde (upisket) og sukker, og dette koger kraftigt op, 
mens du rører.
Tages fra varmen og afsvales. Mandlerne smuttes, aftørres, hakkes ret fint og blandes i smørmassen med hakket, syltet appelsinskal og hakkede cocktailbær.
Til sidst blandes melet i. Alt røres sammen. 
Bag for en gangs skyld et par prøverkager, flyder de for meget ud, skal der lidt mere mel i. 
Dejen sættes på smurte plader med to teskeer, giv lidt afstand, for noget skal de flyde ud.
Men de skal dog hænge sammen. Dejen får et let tryg med en gaffel, der dyppes i varmt vand.
Bager på nederste rille ved 175 grader i 12-14 minutter, til de bliver lidt gyldne. De afsvaler et lille øjeblik, tages fra pladen og lægges på en bagerist.
Pynt: Chokoladeknapperne kommes i en gryde, smelter hurtigt for svag varme, og med en pensel eller teske kommer du lidt chokolade på undersiden af hver kage.
Med en gaffel mærkes chokoladen ud som riller. Afsvaler med undersiden opad og kan nu opbevares i en  kage-kasse .

Skal kagerne fryses, skal det være uden chokolade, derer tilbøjelig til at >>springe<< af.

Antal:

Ingredienser

 


Bagværk


 

(Ca. 60 stk. Se billedet)

 

100 gr. blødt smør,

½ spsk. Sirup,

75 gr. sukker,

125 gr. mel,

1 tsk. Kanel,

½ tsk. Bagepulver,

1 æggeblomme.


 


Kanelsmåkager

Beskrivelse

Rør smør, sirup og sukker godt. Bland mel, kanel og bagepulver og kom det i.

Ælt dejen sammen med æggeblommen. 

Lad den hvile i køleskabet ca. ½ time.

Rul dejen ud til fingertykke stænger og skær dem i ca. 50 stykker..

Tril dem til kugler og sæt dem på en bageplade på bagepapir med lidt afstand imellem. Tryk kuglerne lidt flade og bag dem 15-17 minutter, ved 175 grader på øverste rille.

Antal:

Ingredienser


Bagværk


75 GR. BLØDT SMØR,

175 GR. SUKKER,

3 ÆG,

2 TSK. KRYDDERIBAGEPULVER,

50 GR. MANDLER,

75 GR. KORENDER ELLER ROSINER,

2 SPSK. MÆLK,

400 GR. MEL.


 


Krydderkage

Beskrivelse

Rør smør og sukker godt. Rør æggene i et ad gangen. Bland mel og krydderibagepulver. Skold mandlerne, smut dem og hak dem sammen med resten af melet og mælken.

Kom dejen i en smurt form på ca. 1½ l. Bag kagen 1-11/4 time ved 175 grader, på nederste ovnrille.

Antal:

Ingredienser

Her er en nem kage med kaffesmag:

    

Bagværk


175 g. smør,

150 g. sukker,

3 æg,

150 g. mel,

1 tsk. Bagepulver,

3 spsk. Pulverkaffe,

50 g. smuttede hakkede mandler.


Glasur:

1 dl  flormelis,

50 g. flødeost.


 


Kaffe mandelkage

Beskrivelse

Rør smør og sukker godt. Rør æggene i et ad gangen. Bland mel, kaffe og bagepulver og vend det i dejen sammen med mandlerne. Kom dejen i en smurt form (ca.1 l). 

Bag kagen 45-50 minutter, ved 175 grader på nederste ovnrille.

Afkøl kagen på en bagerist. Rør flormelis og flødeost sammen og smør glasuren på den kolde kage.

Antal:

Ingredienser

Kanelkager har  >>julesmag<< og passer fint

til kaffe eller måske til gløgg.

 

Bagværk


(Ca. 60 stk. – se billedet)

 

100 g. smør,

50 g. sukker,

35 g. kartoffelmel (½ dl),

90-100 g. hvedemel.


Pynt:

Melis blandet med meget kanel.


 


KANELHJERTER

Beskrivelse

Smør og sukker røres, hvorefter de to slags mel tilsættes og dejen æltes sammen, evt med lidt ekstra mel.

Dejen lægges koldt. Rulles ud og afskæres til hjerter, der drysses med sukker og kanel, der er blandet.

Bager på nederste rille ved knap 225 grader i 4-5 minutter.

Afsvaler på en rist.