Peders bageopskrifter

Antal: 4

Ingredienser

 

 

Bagværk

 

(Ca. 75 stk.)

 

175 g smør,

200 g mel,

75 g kartoffelmel,

125 g sukker,

75 g mandler,

1/2 stang vanille,

1/2 æg.

 

Vaniljekranse

Beskrivelse

Bland mel og kartoffelmel. Skær det kolde smør i mindre stykker og smuldr det i melet. Kom sukker og smuttede malede mandler i sammen med vaniljekornene.

Slå ægget sammen, rør det i og saml dejen med let hånd til slut.

Lad dejen hvile et køligt sted Ca. 40 min.

 

Kør dejen igennem kødmaskinen med vaniljekranspladen i.

Form kransene, læg dem på en bageplade med bagepapir og bag dem på midterste ovnrille ved 200gr i 6-8 min., til de er gyldne.

Antal:

Ingredienser

 

 

Bagværk

 

(Ca. 60 stk.)

 

2 æg,

200 g sukker,

90 g valnøddekerner,

100 g mel.

 

 

Valnøddepleskner

Beskrivelse

Pisk æg og sukker til skum. Hak valnødde-kernerne groft med en kniv og bland dem i melet. Vend mel og valnødder i æggemassen med let hånd, til det lige akkurat har forenet sig. Sæt dejen på en bageplade med bagepapir ved hjælp at en teske. Kagerne løber ud til dobbelt størrelse, så der skal være god afstand.

Bag kagerne på midterst rille i ovnen ved 200gr i 5-6 minutter, til de er smukt gyldne.

Antal: 4

Ingredienser


Bagværk

 

 

(Ca. 60 stk.)

 

250 gr. mel,

125 gr. sukker,

200 gr. smør,

70 gr. finthakkede mandler,

1 æggeblomme,

½ stang vanille.



Vanillekranse

Beskrivelse

Æggeblomme, ½ stang vanille. Mel, sukker og mandler blandes i en skål.

Vanillestangen flækkes, kornene skrabes ud og blandes i. Smørret smuldres i meleblandingen. Æggeblommen tilsættes og dejen samles med let hånd. Derefter formes den til små kranse ved hjælp af en sprøjtepose med stjernetylle på smurt bageplade eller bagepapir. Bages i 8-10 minutter, ved 200 grader.

Antal:

Ingredienser

 

                                      Bagværk

(150-200) stk.)


75 gr. maizena,

175 gr. hvedemel,

200 gr. smør,

75 gr. sukker,

50 gr. smuttede, hakkede mandler,

1 helt æg,

1 æggeblomme,

Kornene af 1 stang vanille eller 1 tsk. Vanillesukker.


 


VANILLEKRANSE

Beskrivelse

Bland de to slags mel i en skål og smuld smørret heri. Flæk vanillestangen og skrab kornene ud med en lille kniv. 

Kom vanille, sukker, mandler, æg og æggeblomme i skålen og ælt hurtigt dejen sammen. 

Lad den hvile i køleskab et par timer, til den er passende fast. Kør dejen gennem kødhakkemaskinens kageplader

og skær stængerne i 6-7 cm lange stykker.

Form dem til kranse og sæt dem på smurte plader eller plader med bagepapir.

Bag vanillekransene 5-6 minutter, ved 200 grader på øverste rille.

Antal:

Ingredienser


                                   Bagværk


(Ca. 90 stk. Se billedet)


75 gr. valnøddekerner,

200 gr. blødt smør,

100 gr. flormelis,

1 æggehvide,

Reven skal af 1 citron,

250 gr. mel.




Valnødderstænger

Beskrivelse

Hak valnøddekerneren fint, evt. i blender. Rør smør og flormelis godt.

Tilsæt æggehvide, valnøddekerner, citronskal og mel og ælt dejen sammen. Lad den hvile i køleskab ca. 1 time. Tril dejen til fingertykke stænger og skær dem i 2-3 cm lange stykker. Sæt kagerne på en plade med bagepapir og bag dem 8-10 minutter,

ved 200 grader på midterste rille.

Antal:

Ingredienser

VANILLEKRANSE  FRA BARNDOMSHJEMMET

Bagværk

(Ca. 75 stk. . se billedet)

 

375 g. Mel,

250 g. Smør,

225 g. Sukker,

½ sammenpisket æg,

Kornene fra en flækket stang vanille,

100-125 g. Smuttede, finthakkede mandler.


 


VANILLEKRANSE

Beskrivelse

Alt hakkes sammen til en ensartet fin dej, der lægges hen på et koldt sted for at hvile.

Formes derefter gennem kødhakkemaskinen påsat kage-rillen, til kranse, der lægges på smurte plader.

Det er meget vigtigt, at kransene er gennemkolde, inden de bages.

Stil derefter pladen med kransene ud på et koldt sted, inden de sættes i en 225 grader varm ovn på nederste rille og bager i 5 minutter.