Peders bageopskrifter

Antal: 4

Ingredienser


Bagværk

 

 

(Ca. 50 stk.)

100 gr. hasselnødder,

2 æg,

250 gr. sukker,

275 gr. mel,

½ tsk. Hjortetakslat,

¼ tsk. Kardemomme,

1 knivspids muskat,

¼ tsk. Hvid peber.

 

 


Pebernødder

Beskrivelse

Hasselnødderne hakkes. Æg og sukker piskes skummenede. Mel hjortetaksalt, peber, kardemomme, muskat og hasselnødder røres i æggemassen.


Dejen formes derefter til kugler, som lægges på en bageplade.

Bages i 10-15 minutter, ved 175 grader.

Antal:

Ingredienser


Bagværk


(Ca. 90 stk. Se billedet)

 

150 gr. smør,

250 gr. mel,

100 gr. sukker,

25 gr. mandler,

50 gr. syltet pomeransskal eller appelsinskal.


Pomeransspecier

Beskrivelse

Smuld  smørret i melet og tilsæt sukkeret. Smut mandlerne.

Hak mandler og pomeransskal fint og kom det i dejen.

Ælt dejen let sammen og tril den til ca. 4 cm tykke stænger. Læg dem i køleskabet mindst et par timer, de kan dog ligge flere dage, til du får tid til at bage dem.

Skær stængerne i tynde skiver med en skarp kniv.

Bag kagerne ca. 5 minutter, ved 200 grader på midterste rille.


Antal:

Ingredienser

Lækre små mandelhorn, der næsten er som konfektkransekage,  er dejlige på kaffebordet:

 

Bagværk

 

150 g. mandler,

150 g. sukker,

lidt mindre end 2 upiskede æggehvider,

1 spsk. Abrikosmarmelade,

Kornene af 1 stank vanille.


 


Professorindens mandelhorn

Beskrivelse

Mandlerne smuttes, aftørres inden de males og blandes med sukker og æggehvider. Æggehviderne kommes i lidt efter lidt skiftevis med vanillekorn og marmelade. Bland med en gaffel. Dejen skal være lidt fugtig og formes med melede fingre til små horn, der pudres let med mel og pyntes med filerede mandler.

Bager på smurte plader på nederste rille ved 200-210 grader i ca. 10 minutter, skal være svagt gyldne og virke lidt tørre ligesom kransekage.

Opbevares i en kagekasse med en skive frisk brød, som skiftes, når den er blevet tør og har afgivet fugtighed til kagerne. Mandelhornene kan også fryses.

Antal:

Ingredienser

Bagværk

(Ca. 75-90 stk.)
125 g. smør,
125 g. sukker,
1 lille spsk. sirup,
1 top tsk. kardemomme,
1 top tsk. kanel,
1 lille sammenpisket æg,
225-250 g. mel,
1 lille strøget tsk. natron.

Pebernødder

Beskrivelse
Smør, sukker og sirup røres blødt med æg og krydderier, og til sidst røres mel med natron i.
Kom ikke alt melet i på en gang. Dejen røres sammen, æltes, samles ude på bordet til en fast og smidig dej. Dejen kan lægges koldt til næste dag. Deles, æltes lidt blødt og trilles til kugler, der sættes på smurte plader. Får et let tryk og bager på nederste rille ved 200 grader i 5-6 minutter. Afsvaler på en rist. Fine at komme i kræmmerhuse på juletræet.

Lidt i familie med de brune kager, og fine og nemme at bage for børnene, er: pebernødder.