Peder's madopskrifter

Antal:

Ingredienser

 

 

Mokkacreme:

2 æg

3 spsk. sukker

5 tsk. maizenamel

2 dl fløde

1 dl stærk kaffe

3 tsk. pulverkaffe

 

Mokkaglasur:

2 dl flormelis

2 spsk. stærk kaffe

3 tsk. pulverkaffe

 

Mokkacreme

Beskrivelse

Mokkacreme:

8. Pisk æggene sammen med sukkeret i en tykbundet gryde.

 

9. Pisk maizenamelet i, tilsæt fløden og kaffen og til sidst pulverkaffen.

 

10. Bring cremen i kog under piskning og kog den godt igennem for svag varme.

 

11. Stil cremen til afkøling. Pisk i den af og til, så den ikke trækker skind.

 

Mokkaglasur:

12. Bland flormelis og pulverkaffe. Tilsæt kaffen og pulverkaffen og rør glasuren jævn.

Antal: 4-6

Ingredienser

 

 

BAGVÆRK – DESSERT

 

Vandbakkelsesdej:

2 dl vand

80 g smør

lOO g mel (12/3dl)

2 æg

 

Vanillecreme:

2 æg

3 spsk. sukker

5 tsk. maizenamel

3 dl fløde (13 %)

1/2 stang vanille

 

Chokoladeglasur:

150 g ren mørk chokolade

 

Eclairs

Beskrivelse

Arbejdstid: 35 min.

Bagetid: 20 min.

Mængde: ca. 12 stk.

Sprøjtepose

 

Vandbakkelser:

1. Bring vand og smør i kog i en gryde.

 

2. Tag gryden fra varmen og pisk hurtigt melet i.

 

3. Sæt atter gryden over varmen og bag dejen sammen, til den slipper gryden og sætter sig som en klump om piskeriset. Stil dejen til afkøling.

 

4. Pisk æggene sammen og kom dem i dejen lidt ad gangen under kraftig omrøring. Det er ikke sikkert, at al æggemassen skal bruges; dejen må nemlig ikke blive for blød.

 

5. Smør en bageplade eller dæk den med bagepapir. Fyld dejen i en sprøjtepose og sprøjt den i Ca. 10 cm lange stænger på pladen.

 

6. Bag vandbakkelserne midt i ovnen i Ca. 20 minutter ved 200°. Ovndøren må ikke åbnes de første 10 minutter af bagetiden, da vand-bakkelserne så kan falde sammen.

 

7. Lad dem køle af på en bagerist, tildækket.

 

 

 

 

Vanillecreme:

8. Pisk æggene sammen med sukkeret i en tykbundet gryde.

 

9. Pisk maizenamelet i og tilsæt fløden. Flæk vanillestangen og skrab kornene ud. Kom dem i cremen sammen med vanilleskallen.

 

10. Bring cremen i kog under piskning og kog den godt igennem for svag varme.

 

11. Stil cremen til afkøling. Pisk i den af og til, så den ikke trækker skind. Fjern vanilleskallen.

 

Chokoladeglasur:

12. Bræk chokoladen i mindre stykker og smelt dem over vandbad.

 

Eclairs:

13. Skær et låg af vandbakkelserne og fyld dem med creme. Glaser lågene med chokoladeglasur. Læg lågene på og server kagerne.

 

Tips:

Vandbakkelserne kan opbevares i kagedåse. Men må først fyldes umiddelbart før servering.

I stedet for vanillecreme kan eclairs fyldes med flødeskum eller mokkacreme og pensles med mokkaglasur.