Peders bageopskrifter

Antal:

Ingredienser
Nogle gode småkager til advents-kaffen eller til selve juledagene..

Bagværk

(Se billedet)

Mørdej: 
100 gr. smør,
2 spsk. sukker,
1 æggeblomme,
ca. 100 gr. mel.

Mandelfyld: 
100 gr. mandler,
100 gr. sukker,
75 gr. smør,
2 æg.

Glasur: 
200 gr. sigtet florsukker, 
rørt ud i ca. 3 spsk. vand.

Pynt: 
hakkede sylttede appelsinskaller.


Oldermors julekager

Beskrivelse
Til mørdej røres, sukker og æggeblomme, og melet tilsættes, hvorefter dejen røres sammen og æltes til en smidig dej, der lægges koldt i nogle timer eller i flere dage.
Æltes blød og rulles ud til en plade, ca. 20X25 cm, der lægges på smurt bagepapir eller folie.
Og i mellemtiden har du lavet mandelfyldet: Mandlerne smuttes, aftørres og males og blandes derefter med blødt smør, sukker og de to æg, røres sammen og fordeles over mørdejen. Bager på nederste rille ved 200 grader i 15 minutter. Kagen afsvaler. Glasuren røres af vand og florsukker og smøres over den bagte kage, og du pynter med lidt syltede appelsinskaller. Kagen skæres derefter ud i terninger.
Skal kagen gemmes i længere tid, må du vente med at komme glasuren og pynten på.

Antal:

Ingredienser


Bagværk

(Ca. 35-40 stk.)

125 g. Mel,

100 g. Smør,

6-7 g. Gær,

der røres ud i 1 spsk. Kold vand eller fløde.


Pynt:

Æg, 

kokosmel eller tesukker (perlesukker).


OLES SMÅ KRINGLER

Beskrivelse

Smørret hakkes u di melet, heri blandes gæren med mælk eller fløde og dejen æltes sammen. Formes straks til tynde pølser, der afskæres i ca. 5-6 cm længde og formes til små kringler, der sættes på smurte plader.

Bages på nederste rille ved 200 grader i 5 minutter.

Kagerne kan, mens de står på pladen, pensles med æg, og du kan komme kokosmel eller sukker på.