Peders: Bageopskrifter

Antal: 4 - 12

Ingredienser
500 gr. Mel..........................2. kg. Mel
100. gr. Magarine..................400. gr.
50. gr. Sukker......................200. gr.
2. dl. Mælk.........................8. dl. helst økologisk.
1. Æg................................2. Æg.
50. gr. Gær.........................200. gr.
--------------------------------------------------------------------------

Boller

Beskrivelse
Man tager æg, gær og sukker i fadet, og så lidt mælk i, og rør sukker og gær godt ud: mens man smelter margarinen. Når det er smæltet, så hælder man mælken i, det skal være finger varm. Så kan man hælde det i fadet, stille og roligt, mens man røre samtidig.
Når det er gjort hælder man mel i, og det forgår på denne måde, at man hælder melet stille og roligt i fadet, mens man røre samtidigt: for det skal gerne røres godt og grundigt ud, for ikke at der bliver for meget klumper i.

Når det er gjort, sætter man det til hævning et lundt sted, og lægger et plastik over! Fordi det skal være plastik, er at dejen ikke bliver for tør: Dejen bliver lige tilpas fugtig med plastik over.
Hvad angår hævning? Så skal den stå så lang tid som mugligt: deslænge den står jo bedre bliver det.

Når i skal til at lave bollerne, skal dejen være lidt fugtig! Det vil sige, at det skal være lidt klistre, når i ruller dejen.
Og der efter lægges de på fadet, til efter hævning: HUSK plastik over, og så lang til som mugligt: og bagefter pensles brødet. Og sættes i ovnen i ca. 200 gr. i ca. 15-20 minutter: Alt efter ovnen, der kan være forskel på ovnene. Hvad angår pensling af brødet, så bruger jeg 1 æg og mælk, som røres sammen.

Rigtig god for nøjelse.

Venlig hilsen
Peder Andersen

Antal: 4 - 12

Ingredienser
1. kg. Mel....................................2. kg. Mel.
40 gr. Magarine.............................100 gr.
En tskf, Sukker..............................2 tskf.
6 dl. Mælk...................................12 dl. Helst økologisk.
50 gr. Gær...................................100 gr.
2 tskf. Salt...................................3 tskf. ca.
--------------------------------------------------------------------------

Franskbrød

Beskrivelse
Man tager gær, salt, sukker og lidt mælk i fadet, og røre det godt: sådan at gæren er rørt helt ud: samtidig at man smelte magarinen. Når magarinen er helt smeltet, så hælder man mælken i, og så sku det gerne være finger varm, så hælder man mælken i. Og der efter hælder man melet i, lidt af gangen samtidig man røre, for at undgå klumper i dejen.

Når det er gjort, sætter man det til hævning et lundt sted, og lægger et plastik over! Fordi det skal være plastik, er at dejen ikke bliver for tør: Dejen bliver lige tilpas fugtig med plastik over.
Hvad angår hævning? Så skal den stå så lang tid som mugligt: deslænge den står jo bedre bliver det.

Når det er klar til hælde det på bordret, skal man ælte det godt og grundigt sammen, dejen kal være lige tilpas fugtig! Det vil sige at dejen skal være, sådan at det lige sliper fingerne. Så deler man dejen i lige store dele, og ælter det en gang mere: og der efter lægger det i formen, og sættes til æfterhævning, så lang tid som mugligt: HUSK plastik over.
Og når det er klar til at sættes i ovnen pensler man brødet, ovnen skal være ca 200 gr.og bages i ca. 30/40 minutter. hvad angår pensling, bruger jeg: til alt bagværk, 1 æg og mælk.

Venlig hilsen
Peder Andersen

Antal: 4 -12

Ingredienser
500 gr. mel......................2. kg.
100 gr. Melis....................400. gr
150 gr. Margarine...............600. gr
75 gr. Gær......................300. gr
1/2 tskf. salt....................1. tsgf.
1/2 tskf. kardemomme........1. tskf.
1 æg.............................2 æg.
50 gr. Rosiner..................200. gr.
2 dl. mælk......................8. dl. mælk helst økologiskmælk


Remonce:
125-200 gr. margarine.
125-200 gr. melis.
Margarinen æltes blød, og begge dele røres godt sammen.
Man kan også tilsætte kanel, i remonce


Kringle

Beskrivelse
1) Man tager æg, salt  og kardemomme i fadet, og så tager man lidt af mælken og hælde i: Og så rører man det hele godt ud, mens magarinen smeltes i gryden.
Når magarinen er smeltet, så kommer man mælken i, sådan at mælken er tilpas afkølet: hvor efter man hælder det i fadet, stille og roligt mens man røre samtidig.

2) Så hælder man melet i stille og roligt, samtidig at man rører i fadet.
Det er for at det ikke bliver klumper: og så skal dejen være tilpas fugtig, sådan at  det hat den rigtige kondidens. Og så skal den til hævning, deslænge jo bedre bliver dejen:
Og husk plastik, som skal lægges over dejen.

3) Når dejen er færdig, hælder man det ud på bordet, og så ælter man dejen til alt luft er ude, dejen skal  eller må gerne være lidt fettet: ikke for meget mel i, ellers bliver det for tør. Dejen formes til en lang pølse, som rulles ud med kagerulle. Så tager man Remoncen, og stryge det på dejen.
Hvor efter den formes til en kringle, og anbringes på en smurt plade eller bagepapir: og sættes til hævning: HUSK plastik over.

4)  Når den er klar til at sættres i ovnen, pensler man krimgle, og drysse perlesukker og hakkede mandler. Så sætter man den i ovnen, til ca. 200 gr. 20/30 minutter. Men i skal lige våre opmærksom på at ovnene i bage ens.
Så mit forslag til jer, er at holde øje med ovnen.

Held og lykke med opgaven.

Antal: ca. 32 stk.

Ingredienser
500 gr. mel.
200 gr. smør eller magarine.
75 gr. gær.
50 gr. sukker.
1 tskf. salt.
2 æg.
ca 2 dl. mælk.


Remonce:

100 gr. smør eller margarine.
100 gr. sukker.
1 spskf. mel.
25 gr. marcipan.
Alle ingerdienser æltes sammen, til en ensartet masse.

Fastelavnsboller

Beskrivelse

FYLD: Kagecreme eller marmelade.
PYNT: Glasur af 100 gr. flormelis.
2 stkf. cacao, 2 spskf. kogende vand.

1) Læk gær, æg, sukker, salt og mælk i fadet,
røres godt sammen, til gæren er rørt helt ud.
Magarinen smæltes og hældes i, når det er lundt.
2) Tilsæt mel stille og roligt, samtidig at du rører det godt sammen, til det er ensartet.
3) Hæves i ca 15 minutter, på en lund sted - tildækket med plastik.
4) Dejen deles i 2 lige dele, der hver rulles ud i en firkant
(ca. 30/30 cm).
5) Hver firkant deles i 16 lige dele, så vi ialt får 32 stykker.
6) På hvert dejstykke, anbringes 1 tskf. remonce, dejstykket lukkes godt sammen om remoncen, og anbringes på smurte plade eller bagepapir med lukningen nedad, og trykkes let flade.
7) Hviler i ca. 5 minutter: Tryk derefter et hul ned i hver bolle med tommelfingeren, her i fyldes en tskf, kagecreme eller marmelade.
8) Hæves i ca. 20 minutter på et lundt sted - tildækket med plastik
9) Pensles med æggestrygelse, bages i ovnens midterste rille, ved 200 grader i 10 - 20 minutter.
10) Efter afkøling pyntes bollerne med glasur.
Ovnen skal hace den rette temperatur fra starten.

Rigtig god fornøjelse.
 

Antal: (Ca.10 stk.), ca. 4-6

Ingredienser
100 gr. smør,
100 gr. sukker,
1 æg,
revet skal af 1 lile citron,
5 spsk. rosiner,
3 tsk. kardemomme,
3 spsk. hakket sukat eller syltet appelsinskal,
36 gr. gær,
225 - 250 gr. mel,
ca. 1 dl lunken fløde.

Juleboller

Beskrivelse
Smør, sukker, æg, citronskal og kardemomme røres  med rosiner og sukat eller appelsinskal, der er syltet.
Gæren røres ud i den lukne fløde, og melet røres i.
Måske kan dejen tage lidt mere mel, men den skal være lidt blød. Æltes sammen og formes straks til 10 boller, der sættes på en smurt plade og hæver lunt og tildækket: (HUSK plastik), i 20 minutter.
Pensles lidt forsigtigt, drysses med sukker, rosiner og evt. mandler og bager på den nederste rille ved 225 grader i 8 - 10 minutter. Bollerne er fine at fryse.