Peders bageopskrifter

Antal:

Ingredienser


Bagværk

 

 

500 gr. honning (fast type),

125 gr. sukker,

3 store æg,

1 tsk. Stødt ingefær,

½ tsk. Kardemomme,

2 tsk. Kanel,

1 dl  cremefraiche,

500 gr. mel,

2 tsk. Hjortetaksalt,

Smør eller margarine til bradepanden.


Pensling: 

1½ spsk. Honning,

1½ spsk. Vand.


Pynt: 

dannebrogsflag og glasur.


 


Nem bradepandehonningkage

Beskrivelse

Bland sukker og honning i en gryde. Varm det op, til sukker er smeltet og tag derefter gryden af varmen og afkøl blandingen, til den er lunken. 
Tænd for ovnen ved 170 grader, og smør bradepanden. 

Pisk æggene sammen og rør dem sammen med krydderierne i den lunken honningmasse. Kom herefter cremefraiche i.

Sigt mel og hjortetaksalt sammen og rør det i massen.


Hæld dejen i bradepanden og bag den nederst i ovnen i ca. 45 minutter, ved 180 grader. Rør honning og vand sammen. Tag så kagen ud af ovnen og pensel den med honningvandet, derved bliver overfladen blank.

Pynt kagen med flag og glasur. Vent et døgn med at spise den, for når den får lidt tid til at >>sætte sig<<, smager den endnu bedre.

Antal:

Ingredienser
Også en nem lille julekage. Du kan bage nu,
fryse ned og lune, så den er som nybagt:


Bagværk

100 gr. smør,
85 gr. sukker,
2 æg,
revet skal af 1 citron,
3 tsk. kardemomme,
40 gr. gær,
4 spsk. rosiner,
4 spsk. hakket, syltet appelsinskal,
ca. 1 1/4 dl lunket fløde,
ca. 250-275 gr. mel.

Pynt: 
Æg 
sukker 
hakkede mandler
rosiner.


Nem julekage

Beskrivelse
Du rører smør med sukker, heri piskes æggene, kardemomme og citronskal.
Gæren røres ud i den lukne fløde, blandes i dejen med rosiner, appelsinskal og til  sidst melet - men hold lidt tilbage.

Dejen >>slås<< godt med en ske, ikke i maskine,
og den kan ikke æltes i hænderne.
Den kommes i en smurt form og hæver lunt 
og tildækket i 20 minutter.
Pensles med æg, drysses med sukker, 
hakkede mandler og rosiner.

Bager på nederste rille ved 225 grader i 20-25 minutter.
Du kan bage et par julekager ad gangen og fryse dem ned. Tø dem lidt eller helt op og lun dem i ovnen ved 200 grader i 10 minutter, så er de som nybagt.

Antal:

Ingredienser


Bagværk


Dej:

150 gr. smør,

225 gr. mel,

½ tsk. Bagepulver,

75 gr. sukker,

1 æg.


Fyld:

200 gr. kvark 4,5 %,

150 gr. blød nougat i sprøjtepose,

4 spsk. Sukker,

3 æg,

1 spsk. Mel,

Reven skal af 1 appelsin. 2-3 appelsiner.


 


Nougattærte med appelsiner

Beskrivelse

Smuldr smørret i melet. Tilsæt bagepulver, sukker og æg og saml dejen.

Lad den hvile i køleskabet 1 time eller længere. 


Fyld:  

Pisk kvark og nougat sammen i en skål. Pisk sukker, æg, mel og appelsinskal i. Rul dejen ud på et mel-drysset bord og beklæd en springform hermed. Hæld fyldet i og skær kanten til ca. 1½ cm over fyldet. Bag tærten 20-25 minutter, ved 200 grader på midterste rille. Server kagen kold og pynt med små skiver appelsin.

Da der kun er ganske lidt mel i denne tærte, falder den lidt sammen, når den kommer ud af ovnen. Det betyder ikke noget og går bestemt ikke ud over smagen.

Antal:

Ingredienser

Disse kager er fine i al sin enkelhed:


Bagværk

250 g. Mel,

160 g. Smør,

Kornene fra 1 flækket stang vanille,

100 g. Sukker.




Netes småkager

Beskrivelse

Alt hakkes sammen til en grynet dej, der æltes på bordet til en samlet, blød dej.

Formes til 1-2 pølser, der lægges koldt.

Skæres med en skarp kniv ud i tynde skiver, der lægges på smurte plader.

Bages lyse, svagt gulbrune i 4 minutter, ved 200 grader på nederste rille.

Afsvales på en rist, fine at fryse, hvis det passer dig.


Små, meget delikate kringler er disse, der er uden sukker, derfor også velegnede til diabetikere.

Antal:

Ingredienser


75 gr. smør,
2½ dl mælk,
35 gr. gær,
75 gr. sukker,
2 tskf. kardemomme,
ca. 350-400 gr. mel.
Glasur og pynt:
100 gr. florsukker,
ca. 1½-2 spskf. vand. Rosiner.


Nissebrød

Beskrivelse
Mælk og smør lunes, og heri røres gæren ud,
sukker og kardemomme tilsættes, og til sidst melet lidt efter lidt, imens dejen røres sammen og æltes med lidt restmel ude på bordet.
Dejen skal være smidig, inden den sættes til hævning på et lunt stedtildækket med et plastikstykke i ca. 40 minnuter. æltes om, deles i mindre stykker, der hver rulles til en lille tyk pølse, der formes - som billedet viser - til en nissehue med en kvast.
En tynd dejrulle sættes som huens kant, næsen er en kugle, og overskæg er to kugler, der er tyndere på midten. Lægges på en smurt plade, og efterhæver lunt i 20 minutter.
Rosiner trykkes i dejen til øjne og mund.
>>Nisserne<< bager på nederst rille ved 225 grader i 8 minutter. Afsvaler. Når de er kolde, pyntes de med hvid florsukkerglasur, der smøres på som skæg.
Brødene kan fryses uden glasur, tø op og lunes og derefter pyntes med glasuren. 

God fornøjelse: (Til både voksen og børnene)