Peder's madopskrifter

Antal:

Ingredienser

 

PÅLÆG – FROKOSTRET

 

1 æble

1 pære

1 appelsin

1 banan

50 g blå vindruer

100 g mayonnaise

1/2-3/4 dl piskefløde

10 valnøddekerner

 

Frugtsalat, dansk

Beskrivelse

Arbejdstid: 20 minutter

 

1.    Pisk fløden næsten stiv og rør den sammen med mayonnaisen.

 

2.    Skræl æblet og pæren og fjern kernehusene. Skær frugtkødet i små tern og vend dem i fløde-mayonnaisen

 

3.    Skræl appelsinen og bananen, skær dem i mindre stykker og vend dem i.

 

4.    Del vindruerne og fjern kernerne. Kom druerne i frugtsalaten.

 

5.    Læg frugtsalaten i en skål. Pynt med grofthakkede valnøddekerner. Stil den svalt, til den skal spises.

 

Tips:

Sæt salaten på frokostbordet og server franskbrød til. Tilsæt evt, lidt hakket, mørk chokolade.

Antal: 4-6

Ingredienser

 

 

FROKOSTRET

 

100 g cashewnødder

eller hasselnødder (1 dl)

1 lille gulerod

225 g flødeost

1 lille bdt persille

salt

peber

 

Flødeostepaté med nødder

Beskrivelse

Arbejdstid: 20 minutter

4-6 små patéforme

 

1. Hak nødderne fint. Bred dem ud på en bageplade og rist dem ca. 10 minutter i en 1500 varm ovn.

 

2. Skræl guleroden og riv den fint. Skyl, tør og hak persillen.

 

3. Mos osten med en gaffel og bland med nødder, gulerod og halvdelen af persillen. Smag til med salt og peber.

 

4. Kom osteblandingen i små patéforme. Dæk med alufolie og stil dem koldt, til de skal serveres.

 

5. Pynt med resten af persillen.

 

Tips:

Byd ristet brød til.

Osteblandingen kan evt. tilsættes ¼ stilk finthakket blegselleri.

Kan fryses.

Holdbarhed: 2-3 måneder.

Antal:

Ingredienser

 

 

FROKOSTRET

 

4 blade husblas

3 dl piskefløde

1 fed hvidløg

1 bdt purløg

2 bdt radiser

150 g flødeost

½ tsk. rosenpaprika

1 tsk. Salt, radiser, purløg og paprika

 

Flødeost med krydderurter

Beskrivelse

Arbejdstid: 15 minutter

Afkøling: ca. 1 time

Randform

 

1. Læg husblasen i blød i koldt vand ca. 5 minutter.

 

2. Pisk fløden stiv. Pil hvidløgsfeddet. Skyl purløg i koldt vand, tryk den tør og klip den fint. Befri radiserne for grønne blade og urenheder, skyl og tør dem og hak dem fint. Gem lidt radiser og purløg til pynt.

 

3. Mos flødeosten med en gaffel og rør den sammen med paprika og det pressede hvidløgsfed. Vend flødeskummet i og rør purløg og radiser i. Smag til med salt.

 

4. Tryk husblasen fri for vand. Kom den i en lille skål og smelt den over vandbad. Lad den smeltede husblas køle af et par minutter, til den er håndvarm. Hæld husblasen i ostemassen under kraftig omrøring og i en meget tynd stråle.

 

5. Kom ostemassen i en skyllet randform og stil den i køleskab i godt en time inden serveringen.

 

6. Løsn forsigtigt randen med en skarp kniv og vend den ud på et rundt fad. Pynt med radiser og purløg. Drys med paprika.

 

Tips:

Den færdigkøbte flødeost kan erstattes af en hjemmelavet og mere kaloriefattig version:

Flødeost. hjemmelavet: Rør 3 dl A-38 eller yoghurt naturel sammen med 3 dl cremefraiche 18%. Hæld blandingen i et stort kaffefilter eller i en sigte foret med et tyndt klæde. Lad blandingen dryppe af ca. 12 timer, gerne natten over, og osten er klar til brug.